Nieuwsbrief van

Deze leden werden in de bloemetjes gezet

winnaar (man) met een beker die een duim opsteekt

Wist je dat je iedere maand in de prijzen kan vallen door lesmateriaal toe te voegen op KlasCement? Deze leden ontvingen een boekenbon of filmticket. Staat jouw naam volgende maand ook in het lijstje met prijswinnaars?

Super, ik voeg toe!

Beeld: RDNE Stock project via Pexels

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Vrouw die aan gewichtsheffen doet

Traditiegetrouw staan we deze maand stil bij onze gezondheid. Februari is de maand van Tournée Minérale en Wereldkankerdag. Voor jezelf zorgen is vaak een uitdaging, ook voor je leerlingen. Al is het maar omdat ook Drink-Wijn-Dag en Wereldnutelladag in deze periode de revue passeren. 

Naar materiaal rond geestelijk en lichamelijk gezond zijn 

Beeld: Karolina Grabowska via Pexels

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Cijfers herkennen met vliegtuigen

kind met speelgoedvliegtuigjeSofie oefent met haar kleuters op cijferherkenning. Ze hangt vliegtuigen op in de turnzaal en laat haar kleuters per twee op zoek gaan naar het juiste vluchtnummer

Beeld: Vikki via Pexels

KO Deel

Het Code Week Schoollabel

meisjes dat op een laptop werktVanaf 1 februari 2024 kan je jouw school inschrijven om een Code Week Schoollabel te ontvangen. Het label beloont scholen die zich blijvend hebben ingezet voor de EU Code Week.

Beeld: RDNE Stock project via Pexels

KO LO SO Deel

Getal van de dag

blokken met getallen in allerlei kleurenVia het getal van de dag oefenen leerlingen rond getallenkennis. Elke dag vullen ze gegevens aan over een ander getal. Is het een even of oneven getal? In welke maaltafel zit het getal? Wat zijn de buurgetallen? 

Beeld: Digital Buggu via Pexels

LO Deel

Une jupe orange et une chemise blanche

vrouw met hoed, wit hemd en oranje rokHoe zorg je ervoor dat je leerlingen de verschillende kledingstukken kennen in het Frans? Door ze op verschillende manieren in te oefenen met een woordzoeker, videoclip, memory en zelfs een bingo

Beeld: Allan Franca Carmo via Pexels

LO Deel

Kan een robot verliefd worden?

Vrouw die een bloem krijgt van een robotIn de podcast Wetenschapje van het Geluidshuis ontdek je alles over het liefdesleven van robots. Björk brengt met een luisteropdracht de basisprincipes van robotica en AI-toepassingen tot in de klas. Beluister ook andere STEM-podcasts

Beeld: Pavel Danilyuk via Pexels

LO SO Deel

Bordspel rond gesteentecyclus

twee stenen in het waterDe leerlingen van Kathleen oefenen de gesteentecyclus in met dit spelbord. Ze worden letterlijk een kei in de materie en doorlopen het mechanisme en de gevolgen van de cyclus spelenderwijs. Snuister ook eens in andere spelvormen rond aardrijkskunde.

Beeld: Andy Vuknic via Pexels

SO Deel

Pret in het park

carrousel in parkEen digitale mindmap maken en aan de hand daarvan een eigen pretpark voorstellen. Eva oefent in deze uitgebreide opdracht verschillende taalvaardigheden. Bekijk ook hoe deze collega's taaltaken aanpakken.

Beeld: Scott Webb via Pexels

SO Deel

Babbelen met kunst

meisje in een museumWerk aan de spreekvaardigheid van je leerlingen via kunst. Met de kunstbabbelkaarten kan je het hebben over kledij, hobby's, feest, vakantie ... Naast de insteek van het spreken, is het een fijne kennismaking met kunst.

Beeld: Gilber Franco via Unsplash

DKO Deel

Herhalen en componeren

notenbeeld met herhalingenStéphane gebruikt deze oefening om de herhalingstekens primo volta en seconda volta aan te leren. Ook da capo al fine komt aan bod. Je leerlingen kunnen zelf een stukje componeren door de muziekstukjes in een zelfgekozen volgorde te plaatsen.

Beeld: Stéphane Vande Ginste

DKO Deel

Alles uit de (kleer)kast!

Kleding aan een klerenhangerMet deze video's en interactieve oefeningen leren je cursisten de benamingen van kledingstukken. Ook beschrijven ze wat iemand via draaikaartjes en gaan ze aan de slag met het vijf-op-een-rijspel. 

Beeld: QK via Pixabay

VWO Deel

Weg zijn wij

twee mannen en 1 vrouw die een brochure lezen en wijzenBen je nog op zoek naar een buitenschoolse activiteit? Vind inspiratie bij je collega's NT2. Zij bezoeken steden, musea en bibliotheken. Heb je nog tips voor een uitstap? Deel ze dan zeker op KlasCement.

Beeld: William Fortunato via Pexels

VWO Deel

Sinds maand en dag

AgendaDe dagen van de week en de maanden van het jaar kennen voor de leerlingen van Sarah geen geheimen meer. Graag meer van dat? Oefen dan de lange en korte datumnotatie met woordkaarten of een dobbelspel.

Beeld: Bich Tran via Pexels

BUSO Deel

Meet eens je medeleerling op

een meisje dat een ander meisje opmeetMarthe maakte een werkbundel om haar leerlingen maattabellen te leren lezen. Van XS tot XL, ze nemen elkaars maten op en ontdekken het verschil tussen vrouwen- en mannenmaten. Zo leren ze de kneepjes van het vak en werken ze rond mode en textiel

Beeld: Pavel Danilyuk via Pexels

BUSO Deel