Nieuwsbrief van

Winnaars Dag van de Leerkracht

Header Dag van de Leerkracht, bedankt, met een beker en schoolmateriaal

Jullie deelden superveel! Niet enkel tijdens de actieperiode (406 nieuwe items), maar ook daarvoor: sinds 1 januari verschenen bijna 6000 nieuwe leermiddelen op KlasCement. Bedankt delend netwerk! Benieuwd naar de winnaars?

Ik heb nog een leuk leermiddel!

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Deel je Canvaleermiddel

uitroepteken en tip in een tekstballon

Maak jij leermiddelen in Canva? Wist je dat je die makkelijk deelt door gewoon een link toe te voegen? Bronvermelding is niet nodig en door het sjabloon te delen, kunnen enthousiaste collega's hun eigen versie maken.

Lees hoe je een Canvaleermiddel deelt

Beeld: Pixabay

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Muzisch griezelen

pompoenZelf een klankbad maken voor Halloween? Annick nam met haar leerlingen eentje op en deelde het griezelige audiofragment. Kippenvel verzekerd! 

🎃 Meer griezelige muzische lessen.

Beeld: Pixabay

KO DKO Deel

Zorgoverleg voorbereiden?

team met radartjesHoe bereid je een zorgoverleg voor? Wat zijn de aandachtspunten? Op de themapagina over zorgoverleg van de deelsite Iedereen Telt Mee vind je voorbereidingsformulieren, leidraden voor het overleg en sjablonen om een zorgplan te realiseren.

Beeld: Pixabay

KO LO SO Deel

Is jouw klas klaar om te griezelen?

vollemaan waar heks voor vliegtTijd om je pompoenen en bezemstelen boven te halen, Halloween is op komst. Griezelige beloningsstickers, akelige rekenverhaaltjes, één tegen allen in Halloweenthema ... Bekijk al die bangelijke lesideeën (als je durft). 🎃👻

Beeld: Pixabay

LO Deel

Herfstig rekenen

herfstig bospadTover je klaswinkeltje om tot een herfstwinkeltje of laat je leerlingen tafels, vraagstukken en splitsingen oefenen in het thema herfst. 🍁🍄

Beeld: Pexels

LO Deel

Dag van de Wetenschap

wetenschapster in een laboEigenlijk mag het elke dag Dag van de Wetenschap zijn! 🧪 Maak je leerlingen nu al warm voor de leuke events die plaatsvinden op 26 november. Ze kunnen zich dan in hun eigen buurt onderdompelen in de wetenschap tijdens tal van boeiende activiteiten.

Beeld: ThisisEngineering RAEng op Unsplash

LO SO BUSO Deel

Coderend ontsnappen

3 personen aan een laptopOok na de EU Code Week nog in de ban van coderen? Laat je leerlingen de eduscape oplossen: elke kamer bevat opdrachten met vaardigheden rond computationeel denken.

💻 Ik wil nog meer coderen en programmeren!

Beeld: John Schnobrich op Unsplash

SO Deel

Rocket stove lassen

lasregenLasleerkracht en je wil je leerlingen uitdagen met een origineel werkstuk? Collega Andy deelde zijn technische tekeningen voor een rocket stove. Het is een keer iets anders dan een barbecue of vuurkorf.

Beeld: Pixabay

SO Deel

Taaltaken bij Franse films

EifeltorenHouden je leerlingen van taken gebaseerd op Franse series of films? Deze taaltaak is geïnspireerd door de serie Emily in Paris.

Meer vaardigheden oefenen met films en series.

Beeld: Juan Ordonez op Unsplash

SO Deel

Fa- en solsleutel oefenen

piano met bladmuziekDavid deelde voor de eerste keer een aantal zelfgemaakte melodieën om zijn eerstejaars pianisten tot lezen én zingen van de fa- en de solsleutel te brengen. Noten lezen wordt op die manier optimaal ingeoefend.

Beeld: Pixabay

DKO Deel

Kloklezen

klokkenJe cursisten zullen nooit meer te laat zijn na deze lessen over kloklezen. 😉 Ga aan de slag met digitale en analoge klokken. Zelf nog een leuke werkvorm? Deel die met je collega's!

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Discussiëren kan je leren

mensen met tekstballonnenLaat cursisten hun mening geven en argumenteren. Oefen zo hun spreekvaardigheid

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Día de Muertos, Halloween en Allerheiligen

dia de los muertosNiet overal ter wereld is sterven en begraven een ingetogen ritueel. Laat je leerlingen kennismaken met de Día de Muertos, waarbij de dood wordt gevierd om de overledenen te herdenken en te eren.

Beeld: Salvador Altamirano op Unsplash

BUSO Deel