Nieuwsbrief van

Personaliseer je nieuwsbrief

hand die op tablet iets selecteert

Maak de KlasCement-nieuwsbrief helemaal van jou! Personaliseer de inhoud en selecteer de onderwerpen die jou het meeste boeien, zodat je altijd up-to-date bent met wat écht belangrijk voor jou is.

Customize hierzo 👇

Beeld: Taras Shypka op Unsplash

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Ontwikkel de digitale competenties van je team

Persoon werkt op laptop

Ben je directeur of ICT-coördinator en wil jij inzetten op de kracht van technologie? Dit is je kans! Schrijf je school in voor de ICT-bootcamps en til de digitale vaardigheden van je team naar het hoogste niveau. En dat volledig gratis.

Ik schrijf mijn school in

Beeld: Christin Hume op Unsplash

KO LO SO BUSO VWO Deel

Herfstige geobordopdrachten maak je zo

blad van een boomAan fijne motoriek én ruimtelijk inzicht werken binnen het thema herfst? 🍂 Juf Elke maakte deze opdrachtkaarten om vormen te creëren op een geobord of spijkerplankje.

↪ Gebeten door zulke creaties? Bekijk dan ook deze ideetjes.

Beeld: Pixabay

KO Deel

Groepjes verdelen in een flits

mensen in een kantoor die overleggen bij een prikbord met post-itsGroepswerk gepland? Met deze slimme tools verdeel je je leerlingen snel in groepjes.

Beeld: Pexels

KO LO Deel

Doe mee met Strapdag

Fiets geschilderd op een weg met herfstbladerenOp 22 september is het Strapdag. Moedig je leerlingen aan om te voet of met de fiets naar school te komen. Met deze fietscontrolekaarten check je alvast of hun fietsen veilig zijn. Strapdag is ook het ideale moment om het over verkeer te hebben.

Beeld: Pexels

LO Deel

Whizzkidswedstrijden voor vier, vijf en zes

Whizzkids logoDoe mee aan de gratis online ICT-wedstrijden van Whizzkids. Als klas groei je samen in digitale vaardigheden. Schrijf je in tot en met 25 september en maak kans op leuke prijzen. Je kan nu al aan de slag met Qwhizzkids.

Beeld: © Whizzkids

LO Deel

Spelen in het Frans

lange boot in waterIets leren is vaak leuker in de vorm van een spelletje, vind je ook niet? Deze collega's zorgen alvast voor wat spelideetjes in je les Frans. Wat dacht je bijvoorbeeld van een potje zeeslag om de getallen te oefenen?

Beeld: Pixabay

LO Deel

Stapsgewijs naar STEM-succes

een lamp met gespreide armenGoesting om een STEM-project te maken voor je leerlingen, maar weet je niet hoe te beginnen? Het samenwerkingsplatform CiSTEM² biedt je de tools en stappenplannen om van jullie STEM-project een geslaagde lesactiviteit te maken.

Beeld: Pixabay

SO Deel

Wegdromen tijdens de Franse les

tropisch eiland met bootjeNog steeds een beetje heimwee naar de vakantie? Dan bieden deze Franse leermiddelen over het thema reizen misschien een stukje troost. Je les over dat thema kan je starten met deze opdracht bij het liedje Voyage, Voyage.

Beeld: Pixabay

SO Deel

Begrip en steun: de sleutel tot een betrokken klas

mensen die elkaar steunenLeerlingen die goed in hun vel zitten vanaf de start van het schooljaar? Kijk hoe deze leerkracht het aanpakt. Ook deze leermiddelen kunnen het mentaal welzijn van jouw leerlingen boosten.

Beeld: Rosie Sun op Unsplash

SO Deel

Leer alles over bloed, transfusies en immuniteit

Opgelet: dit leermiddel is bloedserieus. Wil je de leerstof over bloed wat concreter maken en verdieping aanbieden aan je leerlingen? Neem dan een kijkje in deze leermiddelen.

Beeld: Pixabay

SO Deel

Dynamiek in muziek met de volumemeter

jong kind met koptelefoonTina deelde een volumemeter waarmee ze werkt rond de muzikale bouwsteen dynamiek. Hou je wasknijpers in de aanslag om het juiste geluidsniveau aan te duiden en zo met je leerlingen te oefenen en samen te musiceren.

Beeld: Alireza Attari op Unsplash

DKO Deel

Kunst en kennis: evalueren in dko

vrouw die zingt met kinderenHet onderzoeksrapport 'Evalueren is een kunst' over leerlingenevaluatie in het deeltijds kunstonderwijs, is er! Baan je eigen weg door het onderzoek dat UCLL en KUL HIVA in 2022-2023 uitvoerden in opdracht van het Departement Onderwijs en Vorming.

Beeld: © Highwaystarz-Photography/iStock/Getty Images Plus/via Getty Images

DKO Deel

Deel en ontdek AAV-leermiddelen

map met een pijlEr staan al enkele leermiddelen voor AAV op KlasCement. Je vindt ze door bij vak AAV aan te duiden. Heb je zelf nog interessant AAV-materiaal? Deel het en help je collega's!

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Leg je cursisten op de werkwoordenrooster

het woord De werkwoorden met je cursisten opfrissen of de vervoegingen aanleren? Kijk welk lesmateriaal collega's daarvoor deelden. Tip: In de linkerbalk kan je filteren op richtgraad.

Beeld: Pexels

VWO Deel

Ontdek de schoonmaakgids voor leerlingen

vrouw met schoonmaakartikelenHet eerste leermiddel van Evelien laat je leerlingen kennismaken met vloeronderhoud. Ze leren over diverse vloersoorten en hun onderhoudsmethoden. Zo komen ze tot een schone en veilige omgeving.

Beeld: Pixabay

BUSO Deel

Prikkel alle zintuigen met muziek

geluid oor handDoor belevingstheater maak je contact met je leerlingen via muziek en zintuigen. In deze muziekbeleving van Inneke worden de zintuigen zien, voelen, horen en ruiken geprikkeld rond het thema school.

Beeld: Pixabay

BUSO Deel

Meer dan 200 films voor in de les

logo Dalton in de klasDalton in de klas brengt film en onderwijs samen: kies snel en efficiënt uit een gevarieerd aanbod van meer dan 200 documentaires en kortfilms, in een handomdraai te vertonen in de klas. Filter op graad en thema, maak je keuze en start de film.

Meer info

Beeld: Fonk vzw

Advertentie

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel