Module Basis koken: Cursus met menu's en recepten


Uitgewerkte cursus met menu's en recepten voor de module basis koken voor het gehele schooljaar.

De cursus bestaat uit vijftien lessen. In elke les komt een ander menu aan bod.

Een overzicht van de gerechten vind je hier:

  • salade met gebakken kip, citrusvruchten en yoghurtdressing,
  • juliennesoep,
  • koninginnenhapje,
  • bruschetta met mozzarella en tomaat,
  • spaghetti bolognese,
  • pompoen-paprikasoep,
  • hamrolletjes met witloof,
  • canapé met gebakken champignons,
  • chocolademousse,
  • waldorfsalade met Roquefortbroodjes,
  • scampi diabolique,
  • toastje met roze Philadelphia,
  • pastarolletjes met basilicum in tomatensaus,
  • Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje,
  • exotische crumble met ananas en mango,
  • tomatensoep met balletjes,
  • rollade van gevulde varkenshaas met een tweekleurenstamppot,
  • vlinderscampi met mangodressing,
  • schelvis Dugléré met hertoginnenaardappelen,
  • raapjessoep,
  • gehaktbroodje met gebraiseerde rode kool met appeltjes en gekookte aardappelen,
  • minestrone,
  • kalfslapjes alla Milanese,
  • Hongaarse goulash,
  • yoghurtroom,
  • rosbief met ratatouille en gebakken aardappeltjes,
  • fruitsla,
  • salade Niçoise,
  • trifle met zomerfruit en pistachenoten,
  • rijstkoekjes met zoete chilidip,
  • asperges op Vlaamse wijze,
  • salade met gegrilde zalm en een waterkersdressing,
  • Eton Mess.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook