Fermentatie van brood: STEM-project


In dit STEM-project gaan de leerlingen de uitdaging aan om het lekkerste broodje te bakken en het ook te verpakken. Eerst krijgen de leerlingen een inleiding waarin ook de
geschiedenis van het brood aan bod komt. Daarna leren de leerlingen over de
biochemische processen in het brood. Met een goede dosis achtergrondkennis op zak,
kunnen de leerlingen vervolgens zelf op onderzoek gaan. Ze volgen tijdens het volledige
onderzoeksproces de wetenschappelijke methode. Er wordt van de leerlingen verwacht dat ze hun onderzoeksresultaten meenemen om het lekkerste broodje te bakken. Tenslotte maken de leerlingen een brooddoos voor hun broodje. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Organisatie, firma, vzw

Ontdek ook