Een boekopdracht maken met Canva: Presentatie met vlog


In dit leermiddel vind je een aantal documenten waarmee jij en de leerlingen aan de slag kunnen om een presentatie te maken in Canva rond hun boek. 

  1. De boekopdracht bevat de eigenlijke opdracht die de leerlingen dienen te maken. Ze vullen alles inhoudelijk eerst hierop in voordat ze aan de slag gaan in Canva. Hierin vind je ook terug:
    - tabel waar de leerlingen per dia hun antwoorden in formuleren als voorbereiding op het maken van de presentatie;
    - evaluatieschema voor de leerkracht rond de spreekopdracht (vlog);
    - uitleg rond de vlog.
  2. Het stappenplan basis is een handleiding voor de leerling om aan de slag te gaan met een van de vijf sjablonen waarin al zes voorgemaakte dia's klaarstaan.
  3. Het stappenplan plus is een handleiding voor de leerling die vanaf nul wil beginnen en zelf zes dia's wil maken met een zelfgekozen sjabloon op canva.com.
  4. De handleiding voor de leerkracht is een leidraad vol suggesties hoe je deze boekopdracht bij je leerlingen kan aanbrengen. 

Een aantal zaken zijn aangepast omwille van het auteursrecht.

  • Normaalgezien waren beide stappenplannen ook voorzien van instructiefilmpjes die opgenomen zijn in Loom door de leerkracht zelf. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe de leerlingen bv. technisch een tekstvak kunnen aanpassen en verplaatsen of hoe ze afbeeldingen in een sjabloon kunnen aanpassen. Deze zijn verwijderd omwille van het auteursrecht. Ook de link naar de volledige presentatie rond Gips van Anna Woltz is om die reden niet toegevoegd.
  • Alle afbeeldingen in dit leermiddel komen van Pixabay en Canva. De gebruikte foto's uit Canva werden voorzien van een smiley zodat de personen niet meer herkenbaar zijn.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook