Gemeenschappelijk onderwijsprogramma voor Europees burgerschap voor een geïntegreerd Europa: Erasmus+-project


Europees burgerschap Gemeenschappelijk onderwijsprogramma voor geïntegreerd Europa is een Erasmus+ project. Het project leverde een handboek op dat leerkrachten in hun onderwijscurriculum konden integreren. Het project ontwierp ook een mobiele app met als doel op een aantrekkelijke manier onderwijs over het EU-burgerschap aan te bieden, de waarden van de EU over te nemen, het bewustzijn van de gemeenschappelijke Europese cultuur te vergroten en een Europese identiteit onder jonge studenten. Om het doel van de EU, namelijk het creëren van een geïntegreerd Europa, te verwezenlijken, is het belangrijk dat EU-burgerschapscompetenties, EU-waarden en Europees gemeenschappelijk cultureel bewustzijn in een holistische benadering aan jonge Europese individuen worden gegeven.

Op de projectwebsite vindt u mogelijk ook PowerPoint-presentaties die aansluiten bij het handboek of de docenten. Ze zijn ontworpen door universiteitsprofessoren en klaar voor gebruik :

  • De mobiele app-quiz/game kan worden gebruikt als gamificatiemethodologie in klaslokalen. We raden leraren Engels, aardrijkskundedocenten en sociale studies ten zeerste aan om studenten te helpen meer te leren over Europa en het Europese burgerschap.
  • Handboek/E-boek : Veel onderwerpen die verband houden met het EU-burgerschap komen in het handboek aan bod, van het leren over EU-instellingen tot de geschiedenis van de EU, culturele integratie, immigratie, mensenrechten en zelfs de gemeenschappelijke EU-financiering.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Voices of the World
Organisatie

Ontdek ook