Beroepsgericht voorbereid op het beroepsgericht onderwijs?


"In het beroepsgericht onderwijs zitten veel leerlingen die problemen hebben met taal en lezen. Worden leraren-in-opleiding voldoende voorbereid om hiermee om te gaan? Dat onderzochten het Instituut voor Taalonderwijs en Taalonderzoek Amsterdam (ITTA) en het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) in opdracht van de Nederlandse Taalunie. In het onderzoek is gekeken naar lerarenopleidingen Nederlands, kappersvak en autotechniek." (Bron: Taalunieversum)

In het kader van dit onderzoek werden opleidingen aan hogescholen en CVO's in Vlaanderen onder de loep genomen. Wil je meer lezen over dit onderzoek?

  • Lees hier het deelrapport voor Vlaanderen.
  • Of ga naar deze webpagina van de Nederlandse Taalunie voor het algemene eindrapport over het onderzoek in Vlaanderen en Nederland.

De volledige referentie van het deelrapport voor Vlaanderen is: Frijns, C., Verheyden, L., Litjens, P. (2013). Beroepsgericht voorbereid op het beroepsgericht onderwijs? Onderzoek naar taalbeleid, taalonderwijs en taaldidactiek in specifieke en geïntegreerde lerarenopleidingen (Nederlands-PAV, Elektriciteit-Mechanica, Haartooi-Bio-esthetiek) in Vlaanderen. Leuven: Centrum voor Taal en Onderwijs.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Andere functie