Museum Texture zoekt gepassioneerde leerkrachten economie en techniek


Texture is het museum van vlas en textiel in Kortrijk. We tonen een regionaal en tegelijk ook internationaal verhaal over gedurfd ondernemen en innovatief vakmanschap. Midden volgend schooljaar lanceren we een nieuw aanbod voor secundair onderwijs. O.a. een thematour Leiekamer zit in de pijplijn. Tijdens deze rondleiding neemt een geëngageerde gids leerlingen mee op een historische reis. Een reis die start bij intensieve noeste arbeid naar mechanisering en industrialisering tot globalisering. Met als hamvraag: 'Die West-Vlaamse ondernemingszin, waar komt die vandaan?' Spoiler alert: Uit de vlassersstiel natuurlijk.

Dit kunnen we niet alleen. We zijn op zoek naar leerkrachten economie, bedrijfsbeheer, elektriciteit-elektronica en/of techniek uit de drie finaliteiten bovenbouw om deel te nemen aan de focusgroep thematour Leiekamer. Samen gaan we aan de slag. Jullie geven feedback, suggesties en aanpassingen op een zeer ruwe eerste versie van de tour. Want jullie zijn immers dé experten ter zake. Wat komt o.a. aan bod: welke leerplandoelstellingen uit jullie vak kunnen in de tour geïntegreerd worden? Hoe kan deze rondleiding een meerwaarde zijn voor jullie lesprogramma? …

We werken in drie actiemomenten: een fysiek ontmoetingsmoment als start (woe 22 mei, vanaf de middag) in museum Texture, een tussentijdse digitale ontmoeting (eind juni 2024) en een finale aftoetsing (oktober 2024). We verwachten dat je op de drie samenkomsten aanwezig bent en dat je actief deelneemt.

Je hebt wel zin om je vat vol expertise te delen met de museale sector. Maar wat haal jij concreet uit deze samenwerking?

  • een gratis uitstap met één of enkele van je klassen (oktober) als test van de thematour;
  • voldoende spijs en drank om die hersenpan van energie de voorzien tijdens de fysieke ontmoetingsmomenten;
  • texture-goodies;
  • uitnodigingen voor vernissages en andere events van museum Texture;
  • een exclusieve blik achter de schermen van een museale onderneming;
  • ruimte om leerkrachten uit andere scholen te leren kennen;
  • heel veel inspiratie voor in je klas.

Doet deze oproep je kriebelen? Goesting om mee te doen? Of wil je graag meer info? Stuur een mailtje naar Birgit of bel 0477 85 22 59. Je kan je je aanmelden tot zondag 12 mei.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Texture
Organisatie