Ik-Xploreer mee!: Lespakket


Zuid-West-Vlaanderen is een regio met een rijk industrieel verleden. Met Ik-Xploreer mee! kan je dit zelf in kaart brengen. Waar zijn sporen terug te vinden in het landschap? Staat er een fabrieksschoorsteen in je straat? Of wie weet woon je wel op de plek waar vroeger een thuiswever gevestigd was! Binnen deze lessenreeks gaan we samen op pad. Letterlijk en figuurlijk. We bekijken de industriële sites uit onze eigen buurt en gaan na hoe ze het landschap bepalen. Hierbij komen naast vragen over het verleden ook vragen over de toekomst naar boven, wanneer gebouwen verdwijnen of herbestemd worden.

Dit lessenpakket bestaat uit zes lessen van twee lesuren, waarbij de leerlingen op bronnenonderzoek gaan om uiteindelijk zelf een podcast te maken. De workshops worden begeleid door erfgoed zuidwest in samenwerking met de leerkracht.

Bij interesse gaan ze samen met jou als leerkracht aan de slag. Ze passen het pakket aan aan de directe schoolomgeving en de interesse van jouw leerlingen. Neem contact op via erfgoed zuidwest of 056 24 16 16 voor meer informatie.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
erfgoed zuidwest
Organisatie