-
Mandarijnenmilkshake: Recept met visueel stappenplan
Recept om milkshake met mandarijnensap te maken. Je kan de mandarijnen uiteraard snel vervangen door een andere soort fruit. Het recept werd opgesteld met betapictogrammen en bestaat uit twee delen:
- eerste deel: wat heb ik nodig? (woorden met …
Downloadbaar lesmateriaal (27)Leerkracht -
Stellingen horeca: Woordpuzzel
Is de stelling juist of fout? De letters die bij het juiste antwoord horen, vormen samen een korte zin.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Ander -
Chocolademousse: Kookfiche
Dit document bevat drie verschillende werkwijzen om chocolademousse te maken. Uitgelegd door drie bekende Vlamingen: Sofie Dumont, Piet Huysentruyt en Jeroen Meus.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Huishoudbrood en melk: Taken
Deze leermiddelen vaktechnologie, behandelen de soorten brood en hoe men van voer tot melk kan komen. De documenten zijn opgevat als invuloefening voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie -
Hartige bereidingen en roomijs: Receptie
Dit leermiddel bevat een werkwijze over hartige bereidingen en roomijs, om te gebruiken bij het verzorgen van recepties.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht, Directie -
Voedingsstoffen: Lesvoorbereiding
Deze bijdrage bevat een lesvoorbereiding, met de vooropgestelde doelstellingen, die voor dit lesonderwerp aan bod moeten komen.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie -
Warenkennis: Jaarplan
In deze bijlage kan je een jaarplan vinden die kan gebruikt worden als werkinstrument om alle doelstellingen die in het jaarplan opgenomen zijn te behandelen.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie -
Gistdegen: Taak
In deze bijlage kan je herhalingsvragen vinden die opgevat zijn als invuloefening en aansluiten op de geziene leerstof.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht, Directie -
IJs en ijsbereiding: Handleiding
Deze documenten bestaan hoofdzakelijk uit werkvolgorden en recepten voor het vervaardigen van verschillende soorten ijs en sorbet. Tevens is er een woordenlijst bijgevoegd om de meest gebruikte begrippen te verklaren.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht, Directie -
Bladerdeeg - gerezen bladerdeeg: Lesvoorbereidingen
Dit document bevat lesvoorbereidingen over bladerdeeg en gerezen bladerdeeg voor de afdeling brood- en banketbakkerij.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Recept voor een smoothie
Recept / instructie voor het maken van een very berry smoothie in de Engelse les voor het thema voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
Bakproces en vetten: Test
Deze leermiddelen handelen over het bakproces en de vetten in het deeg. Over deze twee onderwerpen zijn schriftelijke taken voorzien.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht, Directie