-
Tips voor het maken van confituur
Enkele handige recepten om zelf confituur te maken en bijkomende tips.
Downloadbaar lesmateriaal (11)Leerkracht -
Denk globaal, eet lokaal: Pizza of fruitsla bereiden
Met deze actieve werkvorm ontwerpen vier groepjes voor een nieuw ecologisch restaurant:
- een milieuvriendelijke pizza in de winter of de zomer;
- een milieuvriendelijke fruitsla in de winter of de zomer.
Daarbij dienen de leerlingen rekening …
Downloadbaar lesmateriaal (24)Leerkracht -
Beeldwoordenboek: Werken, leven en taaltips
Deze website bevat een beeldwoordenboek en is onderverdeeld in drie categorieën.
- In de categorie werken vind je foto's voor horeca, lassen, fietsherstelling, groenwerk, elektriciteit, automechanica en veiligheid.
- In de categorie …
Website (13) -
Gezonde duurzame voeding: Quiz
Interactieve quiz over duurzame en gezonde voeding. De quiz bevat vijftien vragen waardoor je meer te weten komt over verschillende thema's zoals plastic, labels, chocolade en seizoensgroenten.
Interactieve oefening (6) -
Voeding en eetgedrag: Leerlijn
De leerlijn voeding is een praktisch instrument dat schoolteams ondersteunt bij het invullen en afstemmen van hun gezondheidseducatie rond het thema voeding. Je kan de leerlijn gebruiken om lesinhouden en lesmateriaal te selecteren en te …
Downloadbaar lesmateriaal (29) -
Zin in vasten?: Lesideeën
Heeft vasten nog zin? Wat is het doel? Hoe kan je het zinvol
beoefenen? Wat is de betekenis van vasten in verschillende levensbeschouwingen? Wat is de link tussen vasten en Broederlijk Delen? Dat zijn de vragen waar we tijdens deze les een …Downloadbaar lesmateriaal (38) -
Koekjes: De wetenschap achter het bakproces
Lespakket over het bakken van een koekje met focus op de wetenschappelijke concepten die hierbij een rol spelen. We onderzoeken de invloed van de ingrediënten, bereidingswijze en ovenwerking op een koekje dat uit de oven komt. We bestuderen …
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Persoonlijke hygiëne: Zelfevaluatie
Zelfevaluatiefiche die zich richt op persoonlijke hygiëne in de keuken of bediening in de zaal.
Downloadbaar lesmateriaal (18)Leerkracht -
Kostprijsberekening van een gerecht
Aan de hand van dit Excelwerkblad kan je eenvoudig een kostprijsberekening maken van een gerecht.
Downloadbaar lesmateriaal (14)Leerkracht, Preventieadviseur, … -
Loempia bakken
Dit leermiddel bevat een stappenplan om een loempia te maken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
De groenten: Voedingswaarde, verdeling, aankooptips...
In dit document vind je een les zoals die gegeven in het BSO voeding. Het handelt over de groenten, hun voedingswaarde, hun verdeling, aankooptips, ...
Als eerste een pagina met de doelstelling van de les en op het laatste een mogelijke taak over het …
Downloadbaar lesmateriaal (22)Leerkracht -
Vegetarische recepten in de klas
Hier vind je vijftien recepten op maat van jonge mensen met weinig kookervaring. Je hebt geen ellenlange lijst van ingrediënten nodig en evenmin speciale dingen die je maar in één winkel in België vindt. En je moet al je …
Downloadbaar lesmateriaal (15)