-
Soep uit blik
Een eenvoudig stappenplan dat ontworpen is om leerlingen met een mentale beperking zelfstandig soep te laten maken. Elke stap wordt ondersteund door een foto.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Leerkracht -
Evenwichtige voeding bij ouderen
Dit lesplan streeft volgende doelen na:
- aan de slag gaan met een voedingvoorlichtingsmodel;
- het belang van evenwichtige voeding toelichten;
- rekening houden met het maaltijd- en voedingspatroon van de gebruiker en de bijhorende voedingsadviezen …
Downloadbaar lesmateriaal (13)Leerkracht -
Brownies bakken
Lesvoorbereiding en met Sclerapictogrammen ondersteund recept voor het maken van Brownies.
Downloadbaar lesmateriaal (21)Organisatie, firma, vzw -
Kookles met de nadruk op het behoud van vitamines
Naast de lesvoorbereiding zijn ook de recepten voor volgende bereidingen te vinden:
- worstenbroodjes;
- kabeljauw in papillot met prei en kaassaus;
- gegratineerde aardappelpuree;
- chocolade crumble met peren.
Bij het bereiden wordt aangeleerd hoe …
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht -
Halloween: Tafelversiering en bereiding van een gerecht
Dit document kadert in een project van drie weken om samen met leerlingen een bereiding en tafelversiering rond het thema Halloween uit te werken.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Verse keukenkruiden
Een lesontwerp van een hoekenwerk rond verse keukenkruiden.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Persoonlijke hygiëne: Lesvoorbereiding
Dit document is een lesvoorbereiding waarbij de leerlingen tot het besef moeten dat persoonlijke hygiëne belangrijk is bij werkzaamheden in de bakkerij.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht, Directie -
Kunst en kunstmatig: Integrale opdracht component voeding
Er zijn vijf deelopdrachten die telkens bestaan uit invuloefeningen en doe-opdrachten. De leerlingen leren onder mee zaken over etikettering, etiquette en het bereiden van hoofdgerechten en desserts.
Downloadbaar lesmateriaal (19)Leerkracht, Preventieadviseur -
Vol-au-vent: Recept
Dit is een recept voor het maken van vol-au-vent. In het recept worden vaktermen gebruikt en uitgelegd.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (niet lerarenopleiding) -
Melkverpakkingen en bewaartechnieken
Lespakket rond het thema melkverpakkingen en bewaartechnieken.
- voorbereiding;
- bordschema;
- lesblaadje theorie;
- oefeningen.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht -
Duurzame vis: Actiefiche
Ontdek in deze actiefiche inspiratie over het thema duurzame landbouw en ga aan de slag met gezonde en duurzame voeding in jouw school. Deze actiefiche dompelt je onder in het thema en inspireert je met tal van suggesties om een actie op …
Downloadbaar lesmateriaal (5) -
Wit brood: Lesidee
Lesvoorbereiding voor het geven van een praktijkles brood en banketbakkerij i.v.m. wit brood.
Downloadbaar lesmateriaal (4)School/onderwijs