-
Gezond boodschappenlijstje
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een boodschappenlijstje (en weekmenu) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie. Want zo koop je niet meer …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Rode kool bereiden: Stappenplan en zelfevaluatie
Leidraad en evaluatiedocument bij het bereiden van rode kool tijdens een praktijkles voeding. Leerlingen maken vooraf een stappenplan en noteren zelf de benodigdheden en aandachtspunten. De zelfevaluatie gebeurt aan de hand van de 5 M's.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Curieuzeneuzemosterdpot: Jaarwerk
Jaarwerk integrale opdrachten ter voorbereiding van de gip.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Voeding van een zuigeling: Taak
Taak rond voeding van de zuigeling na de lessenreeks over dit onderwerp.
De leerlingen werken zelfstandig. Ze mogen gebruik te maken van internet of het boek Huishoudkunde in de welzijnssector - leerwerkboek.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Gezondheidsapps: Lespakket
Welke plaats geven we gezondheidsapps in ons leven? Breng de discussie naar jouw klas! Met aandacht voor ethische vragen rond privacy, verantwoordelijkheid, toegankelijkheid …
Jouw voordelen
- Tien kant-en-klare oefeningen: kies en …
Downloadbaar lesmateriaal (5) -
Kunst op je bord: Stappenplan brochure
Leerlingeng moeten een brochure maken in voorbereiding van het versieren van een ontbijtset. Ze krijgen drie weken de tijd:
- brochure maken
- uitvoeren
- ontbijt maken
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voeding en dementie: Overhoring
Overhoring i.v.m. voedingsproblemen bij dementie.
Onderwerpen:
- te veel eten;
- ondervoeding.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Oven reinigen: Stappenplan
Stappenplan opgebouwd volgens OVUR voor het reinigen van een oven.
Downloadbaar lesmateriaal (13)Leerkracht -
Keukentheorie: Overzicht
Hier kan je de cursus keukentheorie terugvinden.
Deze is vrij te gebruiken, maar nog niet samengebracht in een mooie lay-out. Je mag er wel delen uit gebruiken om te verwerken in je eigen lesmateriaal.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Warenkennis horeca: Overzicht
De cursus warenkennis, deze is nog niet in een mooie lay-out gegoten.
Deze mag gedeeld worden of onderdelen ervan kunnen in andere cursussen verwerkt worden.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Sorteren en afvalbeheer: Luisteropdracht
Taak i.v.m. sorteren en afvalbeheer. De leerlingen bekijken het fragment op YouTube en beantwoorden de vragen.
Downloadbaar lesmateriaal (21)Leerkracht -
Over eten, voedselverspilling: Luisteropdracht
Taak rond voedselverspilling bij het programma Over eten.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht