-
Warenkennis horeca: Overzicht
De cursus warenkennis, deze is nog niet in een mooie lay-out gegoten.
Deze mag gedeeld worden of onderdelen ervan kunnen in andere cursussen verwerkt worden.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 9)
Vegetarische gerechten te gebruiken in de les aternatieve keuken, door mij zelf bedacht en uitgeprobeerd.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 8)
Als praktijkleraar hotel heb ik deze vegetarische gerechten bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Vakantiesalon: Opdracht studiereis
Dit is een opdracht die leerlingen uitvoeren wanneer ze het vakantiesalon (individueel) bezoeken.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Plastische chocolade: Recept
Het recept en werkwijze voor het vervaardigen van plastische chocolade.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Hotelreceptie: Terminologie oefenen
Deze oefening is gemaakt om de room status terminologie van een hotelreceptie in te oefenen.
De bedoeling is de specifieke room status term met de juiste verklaring ervan te linken.
De tweede bladzijde van dit document bevat de …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Gemeenschapsrestauratie: Begrippen en beheer
Deze syllabus behandelt verschillende onderdelen van het beheer in de grootkeuken.
Een overzicht:
- Beheer van de gemeenschapsrestauratie
- Financiële aspecten in de gemeenschapsrestauratie
- Kostenbegrippen
- Boekhouding versus …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Preventieadviseur, … - Beheer van de gemeenschapsrestauratie
-
Bouillabaisse: Fotostappenplan
Recept met duidelijke materiaal- en ingrediëntenlijst om bouillabaisse te maken. Bij de werkwijze zijn ook foto's toegevoegd om de bereiding te visualiseren.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Technoresto: Restaurantservice
Op deze Franse site vind je informatie i.v.m. Franse wijnen, kazen, drankjes... Daarnaast is er ook info te vinden over de Franse en Europese gastronomie.
Je kan op de site info zoeken in vijf categorieën:
- technologie,
- productkennis, …
WebsiteLeerkracht -
Internubel: Merknamendatabank van voedingsmiddelen
Deze site is een interactieve merknamendatabank waar je voor elk voedingsmiddel op de Belgische markt gedetailleerde informatie vindt. Je vindt er onder meer de nutritionele waarde van maar liefst zevenduizend voedingsmiddelen, waarvan …
WebsiteLeerkracht, Preventieadviseur, … -
Brunoise: Snijtechnieken oefenen
Werkblad waar je in het thuisonderwijs mee aan de slag kan om de leerlingen hun snijtechnieken te laten oefenen thuis.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Correct handen wassen
Handhygiëne is van toepassing voor elke kleuter tot elke volwassene, van leerling tot schoolbestuur, kortom voor iedereen!
Dankzij een goede handhygiëne kan je infectieziekten indijken zoals o.a. verkoudheden. Veel ziekten worden …
Video