-
Vragen met formules: Stappenplan
In dit document staat het stappenplan voor het oplossen van vragen met formules.
Dit stappenplan is heel puntsgewijs uitgewerkt, met de informatie wat ze precies waar moeten opschrijven:
- gevraagd
- gegeven
- formule
- berekening
- antwoord
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Passé composé: Schema
Schema van de passé composé en een lijst met de voltooide deelwoorden van vaak gebruikte onregelmatige werkwoorden.
Downloadbaar lesmateriaal (8) -
Yoghurtcake: Stappenplan
Met dit recept kunnen je leerlingen stap voor stap yoghurtcake maken.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Gezonde duurzame voeding: Quiz
Interactieve quiz over duurzame en gezonde voeding. De quiz bevat vijftien vragen waardoor je meer te weten komt over verschillende thema's zoals plastic, labels, chocolade en seizoensgroenten.
Interactieve oefening (6) -
De bakker: Educatieve koffers
Het Bakkerijmuseum stelt educatieve koffers ter beschikking waardoor leerlingen meer te weten komen over de bakker en brood. De kant- en klare pakketten zijn opgesteld per graad en bestaan uit een brede waaier aan actieve, didactische werkvormen. …
Fysiek materiaalOrganisatie, firma, vzw -
Over eten: Audiovisueel lesmateriaal
In deze collectie vind je beeld- en geluidsfragmenten over gezonde voeding, samen met meer context en concrete lestips. Over eten is een reportagemagazine waarin Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis op zoek gaan naar antwoorden op de …
Video -
Weekmenu opstellen: Seizoenskalender en beslissingsboom
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een weekmenu (en boodschappenlijstje) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie.
Bij dit weekmenu zit …
Downloadbaar lesmateriaal (7) -
Gezond boodschappenlijstje
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een boodschappenlijstje (en weekmenu) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie. Want zo koop je niet meer …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Ultrabewerkte voeding en voedselbewerking: Infografiek
Lege calorieën zijn voedingsmiddelen die energie (calorieën) leveren, maar weinig of geen nuttige voedingsstoffen (vooral suiker en/of vet). Ze vullen wel, maar voeden niet. Met andere woorden: ze hebben geen meerwaarde voor ons …
Downloadbaar lesmateriaal -
Milieu-impact plantaardige en dierlijke voeding: Infografiek
Eén van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek is: Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding. Dat is zowel goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu.
Deze grafiek geeft de gemiddelde milieu-impact van …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Voeding en eetgedrag: Leerlijn
De leerlijn voeding is een praktisch instrument dat schoolteams ondersteunt bij het invullen en afstemmen van hun gezondheidseducatie rond het thema voeding. Je kan de leerlijn gebruiken om lesinhouden en lesmateriaal te selecteren en te …
Downloadbaar lesmateriaal (29) -
Hoe gebruik je de nutriscore: Infografiek
De nutriscore vind je overal. Op verpakkingen, promofolders van de supermarkt, prijsetiketten… Een juist gebruik en interpretatie van de nutriscore is echter belangrijk om gezondere keuzes te maken. Blijf de voedingsdriehoek steeds als …
Downloadbaar lesmateriaal (12)