-
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 8)
Als praktijkleraar hotel heb ik deze vegetarische gerechten bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten
Voor de module alternatieve keuken (vegetarische gerechten) heb ik deze gerechten als praktijkleerkracht bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Soep met ballen: MOS-actiefiche
Opdracht waarbij de leerlingen op zoek gaan naar gezonde, lokale en seizoensgebonden producten. Hiervoor doen ze een beroep op bedrijven en kleinhandel in hun schoolomgeving.
In dit filmpje zie je hoe leerkrachten aan de slag gaan met de …
Downloadbaar lesmateriaal (10) -
Receptenbundel
Recepten voor ontbijt, lunch, middagmaal, desserten en tussendoortjes. Van wentelteefjes tot kaasbroodjes, van appelsoep tot smoothies ... en nog twintig andere recepten.
Opbouw van de bundel:
- recepten met een vermelding van de benodigdheden en …
Downloadbaar lesmateriaal (47)Leerkracht -
Koffiezetapparaat onderhouden: Instructiefiche
Instructiefiche/stappenplan met foto's waarin wordt uitgelegd hoe je een koffiezetapparaat kan onderhouden.
Downloadbaar lesmateriaal (29)Leerkracht -
Gewicht: Werkbundel
Werkbundel met aandacht voor:
- voorwerpen wegen;
- gewicht herleiden;
- gewicht aflezen van verpakkingen;
- gewicht lezen in recepten en herleiden.
Downloadbaar lesmateriaal (357)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner, … -
Ergonomische werkhouding: Zelfevaluatie
Een rooster om de ergonomie van je werkhouding te evalueren.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Koken: Recepten
Een aanbod aan recepten voor praktijklessen voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Avondmaal bereiden: Spaghetti bolognaise en rijstpap
Deze documenten vormen een leidraad om leerlingen een maaltijd te laten bereiden. Doelstellingen die hieraan gekoppeld worden zijn onder meer:
- in groep werken;
- gaarheid van deegwaren nagaan;
- vlees bakken;
- groenten snijden;
- spaghetti …
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Persoonlijke hygiëne: Zelfevaluatie
Zelfevaluatiefiche die zich richt op persoonlijke hygiëne in de keuken of bediening in de zaal.
Downloadbaar lesmateriaal (18)Leerkracht -
Wijnen en dranken
Dit document biedt informatie over:
- kenmerken van wijn;
- factoren die de kwaliteit van wijn beïnvloeden;
- bereiding van wijn;
- druivensoorten.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Nutritionele waarde berekenen
Aan de hand van dit Excelwerkblad kan je voedingswaarden invoeren en laten berekenen per voedingsingrediënt.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht, Preventieadviseur, …