-
Verse kruiden: Overzicht
Presentatie over verse kruiden en het gebruik ervan in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Champagne: Leesopdracht
Informatie over het wijngebied Champagne met bijgevoegde toets.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Wat is een hotel?: Opzoekopdracht
Taak met opzoekingswerk aan de hand van het werkboek: Wat is een hotel?
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Hotel - en cateringsector: Quiz
In deze quiz oefen je jouw algemene kennis over de hotel- en cateringsector.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Fonds en sauzen: Kruiswoordraadsel
Kruiswoordraadsel waarin je oefent op de vaktermen in verband met de basis van fonds en sauzen.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Technoresto: Restaurantservice
Op deze Franse site vind je informatie i.v.m. Franse wijnen, kazen, drankjes... Daarnaast is er ook info te vinden over de Franse en Europese gastronomie.
Je kan op de site info zoeken in vijf categorieën:
- technologie,
- productkennis, …
WebsiteLeerkracht -
VDAB: Gratis online cursussen
VDAB heeft een groot aantal online cursussen beschikbaar. Deze zijn voor elke burger in Vlaanderen gratis toegankelijk, dus ook voor onderwijs.
Zeker in deze coronacrisis een goed-om-weten-site!
Website (5)Andere functie -
Hotelreceptie: Terminologie oefenen
Deze oefening is gemaakt om de room status terminologie van een hotelreceptie in te oefenen.
De bedoeling is de specifieke room status term met de juiste verklaring ervan te linken.
De tweede bladzijde van dit document bevat de …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Hotelsector: Oefeningen hotelclassificatie
Invuloefeningen en juist/fout-vragen over de hotelsector.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Groenten: Gebruik in de keuken
Presentatie over het gebruik van groenten:
- soorten,
- verteerbaarheid,
- voedingswaarde,
- versheidskenmerken,
- bederf,
- basisbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Student (lerarenopleiding) -
Bestelbon: Stappenplan
Presentatie als leidraad voor de opmaak van de bestelbon in een restaurant:
- opmaak,
- bakwijzen van vlees/vis,
- afkortingen.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Student (lerarenopleiding) -
Eieren: Soorten en gebruik
Presentatie over eieren:
- soorten,
- gebruik in de voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (lerarenopleiding)