-
Handhygiëne: Affiches
Een goede handhygiëne in de zorgsector is van essentieel belang. Handen vormen namelijk de belangrijkste overdrachtsweg van micro-organismen.
Handhygiëne is de meest doeltreffende maatregel ter preventie van zorginfecties en de verspreiding …
Downloadbaar lesmateriaal (3) -
Passé composé: Schema
Schema van de passé composé en een lijst met de voltooide deelwoorden van vaak gebruikte onregelmatige werkwoorden.
Downloadbaar lesmateriaal (8) -
Gezonde duurzame voeding: Quiz
Interactieve quiz over duurzame en gezonde voeding. De quiz bevat vijftien vragen waardoor je meer te weten komt over verschillende thema's zoals plastic, labels, chocolade en seizoensgroenten.
Interactieve oefening (6) -
Over eten: Audiovisueel lesmateriaal
In deze collectie vind je beeld- en geluidsfragmenten over gezonde voeding, samen met meer context en concrete lestips. Over eten is een reportagemagazine waarin Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis op zoek gaan naar antwoorden op de …
Video -
Weekmenu opstellen: Seizoenskalender en beslissingsboom
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een weekmenu (en boodschappenlijstje) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie.
Bij dit weekmenu zit …
Downloadbaar lesmateriaal (7) -
Gezond boodschappenlijstje
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een boodschappenlijstje (en weekmenu) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie. Want zo koop je niet meer …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Ultrabewerkte voeding en voedselbewerking: Infografiek
Lege calorieën zijn voedingsmiddelen die energie (calorieën) leveren, maar weinig of geen nuttige voedingsstoffen (vooral suiker en/of vet). Ze vullen wel, maar voeden niet. Met andere woorden: ze hebben geen meerwaarde voor ons …
Downloadbaar lesmateriaal -
Milieu-impact plantaardige en dierlijke voeding: Infografiek
Eén van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek is: Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding. Dat is zowel goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu.
Deze grafiek geeft de gemiddelde milieu-impact van …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Hoe gebruik je de nutriscore: Infografiek
De nutriscore vind je overal. Op verpakkingen, promofolders van de supermarkt, prijsetiketten… Een juist gebruik en interpretatie van de nutriscore is echter belangrijk om gezondere keuzes te maken. Blijf de voedingsdriehoek steeds als …
Downloadbaar lesmateriaal (12) -
Kraantjeswater: Infografiek
Water staat bovenaan in de voedingsdriehoek. Deze infografiek geeft een visueel overzicht van de voordelen van kraantjeswater. Dat is gezond en een betere keuze voor het milieu.
Downloadbaar lesmateriaal (3) -
Teamwork: Cursus
Deze cursus Teamwork is opgebouwd uit acht thema's:
- Deel 1: het team
- Deel 2: communicatie
- Deel 3: actief luisteren
- Deel 4: omgaan met feedback
- Deel 5: assertiviteit
- Deel 6: overdrachts- en overlegmomenten …
Downloadbaar lesmateriaal (97)Leerkracht -
Fair trade: Inspiratielijst
Wil je in je klas aan de slag rond fair trade, maar weet je niet goed waar te beginnen? De Provincie Oost-Vlaanderen maakte een inspiratielijst met fysiek lesmateriaal, online lesmateriaal, beeldmateriaal en verschillende workshops.
Downloadbaar lesmateriaal (6)