-
DIVA: Een virtuele rondleiding in het museum voor diamant, juwelen en zilver
Via deze virtuele tool A Brilliant Story kom je terecht in de wondere wereld van diamanten, juwelen en zilver.
Ga je mee op een tijdreis langs 550 jaar diamant, juwelen en zilver? In de verschillende ruimtes vertelt DIVA een ander facet van haar …
Website -
Gezond gebeten voor Homies: Praktische informatie over gezonde voeding en gezonde eetgewoontes voor jongeren
Jongeren tussen 12 en 18 jaar ontwikkelen zich snel, zowel lichamelijk als psychisch. De puberteit gaat gepaard met een groeispurt en dus met specifieke noden en aandachtspunten voor een optimale groei, ontwikkeling en gezondheid voor nu en later. …
Fysiek materiaal (4) -
De geschiedenis van het tafelen: Overzicht met video's
Neem mee een kijkje in de eetkamer en maak kennis met historische personages en hun eetgewoonten in vijf verschillende filmpjes.
Deel 1: 1610
Antwerpen liep tot het begin van de zeventiende eeuw voorop op het gebied van productie en distributie van …Website -
Handhygiëne: Affiches
Een goede handhygiëne in de zorgsector is van essentieel belang. Handen vormen namelijk de belangrijkste overdrachtsweg van micro-organismen.
Handhygiëne is de meest doeltreffende maatregel ter preventie van zorginfecties en de verspreiding …
Downloadbaar lesmateriaal (3) -
Passé composé: Schema
Schema van de passé composé en een lijst met de voltooide deelwoorden van vaak gebruikte onregelmatige werkwoorden.
Downloadbaar lesmateriaal (8) -
Gezonde duurzame voeding: Quiz
Interactieve quiz over duurzame en gezonde voeding. De quiz bevat vijftien vragen waardoor je meer te weten komt over verschillende thema's zoals plastic, labels, chocolade en seizoensgroenten.
Interactieve oefening (6) -
De bakker: Educatieve koffers
Het Bakkerijmuseum stelt educatieve koffers ter beschikking waardoor leerlingen meer te weten komen over de bakker en brood. De kant- en klare pakketten zijn opgesteld per graad en bestaan uit een brede waaier aan actieve, didactische werkvormen. …
Fysiek materiaalOrganisatie, firma, vzw -
Over eten: Audiovisueel lesmateriaal
In deze collectie vind je beeld- en geluidsfragmenten over gezonde voeding, samen met meer context en concrete lestips. Over eten is een reportagemagazine waarin Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis op zoek gaan naar antwoorden op de …
Video -
Weekmenu opstellen: Seizoenskalender en beslissingsboom
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een weekmenu (en boodschappenlijstje) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie.
Bij dit weekmenu zit …
Downloadbaar lesmateriaal (7) -
Gezond boodschappenlijstje
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een boodschappenlijstje (en weekmenu) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie. Want zo koop je niet meer …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Ultrabewerkte voeding en voedselbewerking: Infografiek
Lege calorieën zijn voedingsmiddelen die energie (calorieën) leveren, maar weinig of geen nuttige voedingsstoffen (vooral suiker en/of vet). Ze vullen wel, maar voeden niet. Met andere woorden: ze hebben geen meerwaarde voor ons …
Downloadbaar lesmateriaal -
Milieu-impact plantaardige en dierlijke voeding: Infografiek
Eén van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek is: Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding. Dat is zowel goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu.
Deze grafiek geeft de gemiddelde milieu-impact van …
Downloadbaar lesmateriaal (6)