-
Schoonmaken van de voorraadkasten: Stappenplan
Een stappenplan om
- de voorraadkasten in de keuken schoon te maken;
- de voorraad te controleren en sorteren;
- ordelijk te schikken.
Downloadbaar lesmateriaal (54)Leerkracht -
Vegetarisch hapjesbuffet: Evaluatiefiche
Met behulp van deze evaluatiefiche kan je de handelingen en vaardigheden evalueren, die tijdens de voorbereiding van een hapjesbuffet aan bod komen.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Student (lerarenopleiding) -
Knolseldersoep: Recept in pictogrammen
Dit recept voor knolseldersoep werd volledig uitgewerkt met pictogrammen.
Downloadbaar lesmateriaal (28)Leerkracht, Directie -
Grootkeuken: Keukenmateriaal, veiligheid, voorbereiding van groenten en snijtechnieken
Dit document gaat in op
- de benamingen van professionele keukentoestellen, -benodigdheden, -kleding;
- de behandeling van wonden, onder andere brandwonden, snijwonden;
- hygiëne in de keuken;
- voorbereiding van groenten;
- snijtechnieken.
Downloadbaar lesmateriaal (94)Leerkracht -
Wandplaat inhoudsmaten
Omdat heel wat leerlingen moeite hebben om de link te maken van wiskunde naar de lessen voeding heb ik een wandplaat gemaakt die kan uithangen in het lokaal van voeding of verkleind kan dienen als geheugensteuntje voor de leerlingen die moeite …
Downloadbaar lesmateriaal (93)Leerkracht -
Koken met CLIM: Recepten
De kinderen kunnen in kleine groepjes aan de slag om een recept uit te voeren door middel van de taakverdeling van CLIM: organisator, materiaalmeester, verslaggever.
Het recept bestaat uit een stappenplan waar duidelijk op staat wat de leerlingen …
Downloadbaar lesmateriaal (53)Leerkracht, Ander -
Van graan tot brood
Inhoud van dit document over brood:
- Grondstoffen voor de broodbereiding
- Samenstelling van de graankorrel
- Bewerkingen van de graankorrel
- Enkele graansoorten voor de broodbereiding
- De eigenlijke broodbereiding
- Kenmerken van goed brood
- Bewaren en …
Downloadbaar lesmateriaal (26)Leerkracht -
Productstudie: Groenten en fruit
Productstudie over fruit en groenten: marktaanbod, soorten, kwaliteitsklassen, kwaliteitslabels, bewaren, voedende waarde.Downloadbaar lesmateriaal (22)Student (niet lerarenopleiding)