-
Zoetstoffen: Leesopdracht
Leerlingen zoeken informatie over zoetstoffen in het artikel. Dit kan gebruikt worden bij een les over diabetes of tijdens een les voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (21)Inburgering -
Diabetes: Kenmerken
Leerlingen plaatsen de kenmerken diabetes bij het juiste type diabetes.
De opdracht kan gebruikt worden als extra verwerkingsoefening.
Downloadbaar lesmateriaal (11)Inburgering -
Aardappel, begraven schat: Informatieve folder
Hoe worden aardappelen geteeld? Wat is het verschil tussen bloemige en vastkokende aardappelen? Ontdek dit en nog veel meer in deze brochure over de aardappel, een begraven schat.
Downloadbaar lesmateriaal -
Gezond eten en lekker puberen: Tips en tricks voor jongeren
Deze NICE-to-know folder plaatst de belangrijkste tips voor gezond eten voor jongeren op een rij en bevat lekkere, makkelijke en gezonde recepten.
De folder is beknopt en ter zake en omvat de volgende onderwerpen:
- wat je moet (w)eten; …
Fysiek materiaal (3) -
Zintuigen: Kwartet
Kwartet over zintuigen aansluitend bij het werkboekje van PAV atelier - Eetcultuur en voeding
Sjabloon Kwartetspel maken : Sjabloon van Frank Fieuw gebruikt.
Downloadbaar lesmateriaal (27)Leerkracht -
Plastische chocolade: Recept
Het recept en werkwijze voor het vervaardigen van plastische chocolade.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Chocopasta maken: Recept
Receptuur en werkwijze voor het vervaardigen van chocopasta.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Marsepein bewerken: Stappenplannen
Het boutseren van fruitfiguurtjes en rozen in marsepein.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Gezonde levensstijl: Werkblaadjes
Werkblaadjes i.v.m. een gezonde levensstijl en de impact van roken en drugs.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Student (lerarenopleiding) -
Voedingsdriehoek: Invulmodel met en zonder grijze zone
Verschillende invulmodellen van de voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven:
- invulmodel van de voedingsdriehoek,
- invulmodel van de voedingsdriehoek met grijze zone,
- invulmodel en kleurplaat van de voedingsdriehoek met grijze zone.
Downloadbaar lesmateriaal (96) -
Vanillepudding: Recept
Recept waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je vanillepudding voor twee personen maakt.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Spekslager: Toets
Toets voor de afdeling beenhouwer of spekslager over vleesbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht