-
Pannenkoeken bakken: Recept
Een recept voor pannenkoeken waarbij de vaktermen ingevuld moeten worden.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Creatief aan slag met pompoenen
Maak met je klas een pompoencreatie en pompoensoep.
Volg hierbij het technisch proces.Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Biotechniek: Duurzaamheid en gezondheid
Dit leermiddel werd ontwikkeld door drie studenten van de Arteveldehogeschool (Hannelore Buyle, Hannelore De Clercq en Simon Vangaever) in kader van hun bachelorproef.
Met dit pakket spelen de studenten aan de lerarenopleiding bij …
Downloadbaar lesmateriaal (25)Organisatie, firma, vzw -
Marktonderzoek vis: ICT-opdracht
ICT-opdracht i.v.m. het thema Vis.
De leerlingen doen een marktonderzoek, en zoeken informatie op de site van Gezond Leven.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Voedingshygiëne in de praktijk
In deze workshop bieden we een praktische beeld van de hygiënewetgeving rond voedingsmiddelen aan. Leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken en gaan op zoek naar mogelijke bronnen van besmetting. Op verschillende kritische punten in …
tot
Nascholing of activiteitLeerkracht, Administratief personeel -
Oog voor Diabetes: Lespakket
1 op de 12 volwassen Belgen heeft vandaag diabetes en het aandeel stijgt snel. Tegen 2030 zal dit cijfer oplopen tot 1 op de 10 volwassenen. De stijging gaat vooral om mensen met diabetes type 2.
Type 2 diabetes komt steeds vaker voor en wordt ook …
Downloadbaar lesmateriaal (20)Ander -
Melk: Herkomst, productie, bewaring, toepassingen
Lespakket omtrent melk met als onderwerpen:
- herkomst,
- productie,
- melksoorten,
- belang van melk;
- bewaren van melk;
- verkoop,
- verpakking,
- bewaartijd.
Praktische benadering:
- overkoken van melk;
- velletje op melk;
- yoghurt maken; …
Downloadbaar lesmateriaal (35)Leerkracht -
Biologische en streekgebonden voeding: Verminderen ecologische voetafdruk toegepast in een kookles
Theorie omtrent biologische en streekgebonden voeding gelinkt aan een praktijk kookles. Volgende onderwerpen komen aan bod:
- ecologische voetafdruk;
- meer bio en minder verpakkingen;
- bio fruit en brood;
- kookles: broodpudding.
Downloadbaar lesmateriaal (31)Leerkracht -
Antiseptica en desinfectantia: Groepsopdracht
Kennis van (het verschil tussen) antiseptica en desinfectantia in functie van een correct gebruik in de beroepspraktijk is onontbeerlijk voor studenten zorgkunde en verpleegkunde.
In de praktijk blijkt dit geen evidentie te zijn: …
Downloadbaar lesmateriaal (19)Leerkracht -
Dat zal je leren: E-learningmodules
Deze website hoort bij de uitgeverij Pearson dat verschillende boeken maakt over medische vakken en nog andere zaken. Ik gebruik de website vooral bij het boek anatomie en fysiologie: een inleiding. Op deze website vind je verschillende oefeningen en …
WebsiteStudent (niet lerarenopleiding) -
FoodWiseAction: Voedsel van boer tot bord
Volg je voedsel van boer tot bord. Ervaar concreet wat de impact is van je voedingsgewoontes op mens en milieu. Ontdek alternatieve manieren om voedsel te produceren, verwerken en consumeren.
Deze grondig uitgewerkte workshop en onze ervaren …
Nascholing of activiteit -
Gastlessen GAIA vzw
Inhoud en aanpak: Onze gastlessen duren 2x50 minuten.
In een taal op maat van kinderen en jongeren laten onze voorlichters de leerlingen op een interactieve, boeiende en pedagogisch verantwoorde manier nadenken over de mens-dierrelaties (o.a. door …
Nascholing of activiteit (3)