-
NPO Kennis: Educatief platform Nederlandse Publieke Omroep
Het educatieve online platform NPO Kennis van de Nederlandse Publieke Omroep geeft heldere antwoorden over actuele kwesties of zaken die aansluiten op je persoonlijke leven.
De onderstaande vragen worden o.a. beantwoord.- Hoe wordt een vaccin …
WebsiteLeerkracht -
Wat is effect van bakpoeder op bakkerijproducten
De werking van bakpoeder.
De studenten van de opleiding Voedingstechnieken bij Ter Groene Poorte in Brugge leggen aan de hand van deze proef uit wat het effect is van bakpoeder in een bereidingsproces. (Met dank aan KlasCement en Ter Groene Poorte.)
Video -
Fonds en sauzen: Kruiswoordraadsel
Kruiswoordraadsel waarin je oefent op de vaktermen in verband met de basis van fonds en sauzen.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Roomijs maken: Lesplan
Lesplan i.v.m. roomijs maken.
De leerlingen demonstreren hier de aangeleerde keukentechnieken:
- vanner,
- ruban.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Zin in vasten?: Lesideeën
Heeft vasten nog zin? Wat is het doel? Hoe kan je het zinvol
beoefenen? Wat is de betekenis van vasten in verschillende levensbeschouwingen? Wat is de link tussen vasten en Broederlijk Delen? Dat zijn de vragen waar we tijdens deze les een …Downloadbaar lesmateriaal (38) -
Beeldwoordenboek: Werken, leven en taaltips
Deze website bevat een beeldwoordenboek en is onderverdeeld in drie categorieën.
- In de categorie werken vind je foto's voor horeca, lassen, fietsherstelling, groenwerk, elektriciteit, automechanica en veiligheid.
- In de categorie …
Website (13) -
Gezonde voeding: Leerpad M&W
Via dit leerpad leer je hoe je een gezonde maaltijd kan samenstellen, bereiden en hoe je voedingsmiddelen correct bewaart.
Interactieve oefeningAndere functie -
Voedingstechnieken: Zetmeelproef
De studenten van de opleiding Voedingstechnieken bij Ter Groene Poorte in Brugge tonen in deze proef hoe je de aanwezigheid van zetmeel in voedingsproducten aantoont en lichten toe waarom het belangrijk kan zijn dit te weten. (Met dank aan Ter …
Video -
Alternatieve keuken: Vegetarisch koken (les 10)
Gerechten voor de vegetarische keuken, door mezelf gebruikt en ontworpen voor de module alternatieve keuken.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten
Voor de module alternatieve keuken (vegetarische gerechten) heb ik deze gerechten als praktijkleerkracht bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Teamwork: Cursus
Deze cursus Teamwork is opgebouwd uit acht thema's:
- Deel 1: het team
- Deel 2: communicatie
- Deel 3: actief luisteren
- Deel 4: omgaan met feedback
- Deel 5: assertiviteit
- Deel 6: overdrachts- en overlegmomenten …
Downloadbaar lesmateriaal (97)Leerkracht -
Gistproef: Wat is het effect van gist in brooddeeg?
De gistproef: Wat is het effect van gist in brooddeeg?
De studenten van de opleiding Voedingstechnieken bij Ter Groene Poorte in Brugge tonen via deze proef wat het effect is van gist in een bereidingsproces. (Met dank aan KlasCement en …
Video (6)