-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Bouillabaisse: Fotostappenplan
Recept met duidelijke materiaal- en ingrediëntenlijst om bouillabaisse te maken. Bij de werkwijze zijn ook foto's toegevoegd om de bereiding te visualiseren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Au restaurant: Luistervaardigheid
Deze toets is de afsluiter van de voorbereiding op Franse weken waarbij leerlingen van de richting restaurant - keuken voorbereid worden op een zaaldienst in het Frans.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedselkost berekenen: Werkbundel
Cursus over het berekenen van de food cost en BTW.
Dit werd gebruikt als voorbereiding op hun eindproject.
Na deze taak begrepen de leerlingen dat BTW en de voedselkost belangrijk is.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Dweilen: Instructiefiche
Deze instructiefiche volgens de OVUR-methode geeft een overzicht van de te volgen stappen om correct te dweilen. Elke stap van de uitvoeringsfase wordt ook weergegeven door een pictogram. Er is ook aandacht voor ergonomische houdingen tijdens de …
Downloadbaar lesmateriaal (17)Leerkracht -
Koelkast reinigen: Instructiefiche
Deze instructiefiche volgens de OVUR-methode geeft een overzicht van de te volgen stappen om de koelkast te reinigen. Elke stap van de uitvoeringsfase wordt ook weergegeven door een pictogram.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Oven reinigen: Instructiefiche
Deze instructiefiche volgens de OVUR-methode geeft een overzicht van de te volgen stappen om de oven te reinigen. Elke stap van de uitvoeringsfase wordt ook weergegeven door een pictogram.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Wees niet gek. Doe de tekencheck!: Educatief pakket
Over teken, tekenbeten en de ziekte van Lyme circuleren heel wat misverstanden. Erg relevante thema’s dus om rond te werken in je les.
Aan de hand van dit lespakket kan je in de klas aan de slag rond teken.
Volgende onderwerpen komen aan bod: …
Downloadbaar lesmateriaal -
HACCP: Voorbeeldsituaties keuken
Aan de hand van voorbeeldsituaties bekijken de leerlingen of er gevaar is op vlak van voedselveiligheid. Concrete situaties worden kritisch bekeken en de leerlingen leren hoe HACCP toegepast kan worden.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Leerkracht -
Stoichiometrie: Cursus
Cursus chemisch rekenen met aflopende reacties (stoichiometrische vraagstukken).
De grootheid stofhoeveelheid (met als eenheid mol) is de draaischijf van de berekeningen.
De cursus bevat de theorie, veel uitgewerkte voorbeelden en talrijke extra …Downloadbaar lesmateriaal (21)Leerkracht -
Organische chemie: Nomenclatuur
Vernieuwde nomenclatuurregels van de organische chemie.
Een greep uit het aanbod:
- basisprincipes;
- alkanen, alkenen, alkynen;
- koolwaterstoffen;
- alcoholen;
- ethers;
- aldehyden;
- ketonen;
- carbonzuren;
- esters;
- amiden;
- aminen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Oven reinigen: Stappenplan
Stappenplan opgebouwd volgens OVUR voor het reinigen van een oven.
Downloadbaar lesmateriaal (13)Leerkracht