-
Ergonomisch werken
Lesplan om voldoende aandacht te besteden aan ergonomisch werken in de keuken. De bedoeling is onder meer dat leerlingen:
- het begrip ergonomie kunnen verduidelijken met voorbeelden;
- de principes van ergonomisch handelen in concrete situaties …
Downloadbaar lesmateriaal (27)Student (lerarenopleiding) -
Kenmerken van diabetes
Deze documenten dagen leerlingen uit om informatie over diabetes te verwerven en te verwerken.
Downloadbaar lesmateriaal (14)Student (lerarenopleiding) -
Bereidingstechnieken: Memory
Memoryspel om de bereidingstechnieken op een leuke manier te herhalen of aan te leren.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Voedingsdriehoek: Uitlegvideo over wat je best eet
Dit animatiefilmpje geeft bondig de inhoud van de voedingsdriehoek weer. Wat eet je het best?
De voedingsdriehoek geeft weer welke voedingsmiddelen de beste keuze zijn en welke je beter beperkt, met het oog op je gezondheid en het milieu.
Video (10) -
Eten met een beperking: Proefondervindelijke studie
Deze werkbundel daagt leerlingen uit om proefondervindelijk te ervaren hoe eten met een beperking verloopt.
Downloadbaar lesmateriaal (18)Leerkracht -
De macht van het minuscule
In dit tweeluik gaat Dirk Draulans op zoek naar de wetenschappelijke kennis over bacteriën en de invloed van gisten en schimmels op ons leven.
Een greep uit het aanbod in beide afleveringen:
- De invloed van bacteriën in onze darm …
WebsiteLeerkracht -
Vragen met formules: Stappenplan
In dit document staat het stappenplan voor het oplossen van vragen met formules.
Dit stappenplan is heel puntsgewijs uitgewerkt, met de informatie wat ze precies waar moeten opschrijven:
- gevraagd
- gegeven
- formule
- berekening
- antwoord
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Gistproef: Wat is het effect van gist in brooddeeg?
De gistproef: Wat is het effect van gist in brooddeeg?
De studenten van de opleiding Voedingstechnieken bij Ter Groene Poorte in Brugge tonen via deze proef wat het effect is van gist in een bereidingsproces. (Met dank aan KlasCement en …
Video (6) -
Gezonde snacks en tussendoortjes
Dit leermiddel biedt informatie aan over gezonde snacks en tussendoortjes, om onder andere aandacht te besteden aan een gezonde levensstijl.
Website (11)Andere functie -
De competentiemeter: Ondersteuning van competentieontwikkelend leren
Deze bijdrage bevat een online programma als instrument voor de evaluatie van competenties.
Dit instrument streeft volgende doelen na:
- het in kaart brengen van competenties van studenten;
- transparant communiceren met de student over …
Website (5)Leerkracht, ICT-coördinator, … -
Wat zijn eetstoornissen en hoe ga je ermee om?
Met dit document kan je aan de slag om leerlingen die later beroepshalve met eetstoornissen in contact kunnen komen uit te dagen om hun voorkennis te activeren. Een goede kennis over eetstoornissen is wel belangrijk.
Deze presentatie kan ook op …
Downloadbaar lesmateriaal (16) -
Voedingsdriehoek: Uitlegvideo over hoe je het best eet
Dit animatiefilmpje geeft bondig weer hoe je gezonder kan eten. Deze tips horen bij de voedingsdriehoek.
Video (6)