-
Ergonomisch werken
Lesplan om voldoende aandacht te besteden aan ergonomisch werken in de keuken. De bedoeling is onder meer dat leerlingen:
- het begrip ergonomie kunnen verduidelijken met voorbeelden;
- de principes van ergonomisch handelen in concrete situaties …
Downloadbaar lesmateriaal (27)Student (lerarenopleiding) -
Vegetarisch hapjesbuffet: Evaluatiefiche
Met behulp van deze evaluatiefiche kan je de handelingen en vaardigheden evalueren, die tijdens de voorbereiding van een hapjesbuffet aan bod komen.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Student (lerarenopleiding) -
Kurk: Leerlingenbundel
Deze bundel gidst leerlingen doorheen de kenmerken van kurk: betekenis, productie, gebruik en verwerking. Er is ook een stappenplan om een werkstuk met kurk te maken.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Student (lerarenopleiding) -
Kruiden en specerijen
Een lesplan om leerlingen inzicht te verschaffen in het gebruik van in- en uitheemse kruiden in hun voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Student (lerarenopleiding) -
Obesitas: Leerlingenbundel
Deze bundel behandelt de kenmerken van obesitas. Er wordt onder onder meer ingezoomd op:
- de definitie van obesitas;
- berekening van je BMI;
- oorzaken en gevolgen van obesitas;
- preventie en gezonde voeding.
Er is ook een correctiesleutel en een …
Downloadbaar lesmateriaal (50)Student (lerarenopleiding) -
Huishoudelijke vaardigheden
Deze bundels kaderen in een evaluatie-opdracht van de lerarenopleiding met als keuzevakken voeding-verzorging en PKV.
Volgende onderwerpen komen in de bundels onder meer aan bod:
- recepten;
- voedingswaarde bepalen van die recepten; …
Downloadbaar lesmateriaal (28)Student (lerarenopleiding)